« Ajankohtaista

8.9.2009

NGK UUTUUS LPG LASERLINE KAASUMOOTTOREIHIN

 NGK TUO ENSIMMÄISENÄ MARKKINOILLE LPG LASERLINE SYTYTYSTULPPASARJAN KAASUKÄYTTÖISIIN MOOTTOREIHIN

Maailman uutuus jälleen NGK:lta. LPG LaserLine on ensimmäinen sytytystulppamallisto, joka kehitettiin nimenomaan kaasukäyttöisiä moottoreita varten. Tässä ainutlaatuisessa sytytystulppamallistossa on kaikki hienoin sytytystulppa teknologia ja NGK osaaminen.

 

Kaasun palaminen eroaa huomattavasti bensiinin palamisesta, kaasu-ilmaseos syttyy huonommin, lisäksi kaasu-ilmaseoksen palamislämpötila on suurempi. Tämän johdosta tarvitaan suurempi sytytysjännite

(noin 7000 volttia suurempi) jolloin sytytyspuolien vaurioitumisvaara kasvaa. Tavalliset elektrodi- ja runkomateriaalit syöpyvät tässä ympäristössä nopeammin ja sytytystulpan on lisäksi johdettava pois enemmän lämpöä.

 

LPG LaserLine ainutlaatuista teknologiaa

 

LPG sytytystulppien keskielektrodissa on laserhitsattu Iridium kärki ja sivuelektrodissa laserhitsattu platinasiru, elektrodien kärkiväli on valmiiksi säädetty optimaaliseksi. Keski- ja sivuelektrodin kuparisydän parantaa lämmön poistumista, rakenteelliset ominaisuudet estävät tulppaa nokeentumasta. Erikoisseos suojaa sytytystulpan pintaa lämmöltä ja korroosiolta, muilla valmistajilla ei ole vastaavanlaista pinnoitetta.

Vain 0,6 mm. paksu keskielektrodi ei kuormita sytytyspuolia, koska se vaatii erityisen pienen sytytysjännitteen.

 

LPG LaserLinen seitsemän erikoissytytystulppaa kattaa yli 90% Euroopan markkinoiden kaasukäyttöisistä autoista, niin uudet, kuin jälkiasennetutkin.

 

Kaikki soveltuvuudet löytyvät uusimmasta NGK autoluettelosta 2009-2010 tai www.ngk.fi sivuilta.

Esite ja vertailutaulukko (pdf) ladattavissa www.motoral.fi ja Motoral Oy.n Netstore palvelusta.

 

Lisätietoja

Tuotepäällikkö Marko Simonen puh. 09-3754 234

marko.simonen@motoral.fi

 

« Ajankohtaista